Feltéve Kód # Kategória #
26 napja B403 Lépés Fehér 1 felemeli a támaszlábát (bal), mielőtt leütné a labdát. Lépéshiba.
31 napja B401 Lépés A játékos nulladik lépésre veszi fel a albdát, amjd lép kettőt. Ezután szabályosan sarkaz. Nem történt lépéshiba
31 napja B402 Lépés Fehér 11 felemeli a támasz (bal) lábát mielőtt elhagyná a labda a kezét labdavezetés kezdetén. Lépéshiba.
44 napja B400 Lépés Lépéshiba? A játékos jobb lába a talajon van, amikor megfogja a labdát (0. lépés). Majd elrugaszkodik erről a lábáról és először a bal majd a jobb lába érinti a talajt. Szabályos.
46 napja A1084 Elzárás A támadó játékos a védő látómezején kívül ad elzárást. Ilyenkor az idő- és távolság tényezőket is figyelembe kell vennie. Vagyis kellő időt és távolságot kell hagynia. Itt az elzáró játékos ezt nem veszi figyelembe, így ez szabálytalan elzárás, Szabálykönyv 33.7: Ha az elzárás az álló ellenfél látómezején kívül történik, az elzáró játékos köte­les lehetővé tenni, hogy ellenfele 1 normál lépés távolságot tehessen az elzárás felé érintkezés nélkül. Ha az ellenfél mozgásban van, az idő és távolsági tényezőket figyelembe kell venni. Az elzáró köteles elég helyet hagyni, hogy az elzárt játékos az elzárást megállással vagy irányváltoztatással elkerülhesse. A megkívánt távolság soha sem kevesebb, mint 1, és soha sem több, mint 2 normál lépés.
46 napja A1085 Sportszerűtlen (gyors indítás) Gyors indítás során szükségtelen érintkezést okoz a védő, nem labdára irányuló mozdulatával. Sportszerűtlen hiba. FIBA Tough Calls: Once Green 8 was beaten by the dribbler, he created a contact which was not a legitimate attempt to directly play the ball and is considered to be an unnecessary contact to stop the progress of the Yellow team in transition.
46 napja A1086 Belemenés-Akadályozás-Színészkedés Fehér 11, miután lepasszolja a labdát, belemegy Kék 11-be, aki szabályos védőhelyzetet foglalt el a félkörön kívül. Támadó hiba. FIBA Tough Calls: Incorrect decision from the referees. Blue 11 had a legal guarding position. White 11 charged Blue 11 after the pass and an offensive foul should have been called to White 11 and the basket should have been cancelled.
47 napja A1083 Függőlegesség A védő bár függőleges tartásban van, folyamatosan előre mozogva érintkezést okoz. Védőhiba.
47 napja B398 24 mp Az alapvonali bedobásnál hány mp-et mutasson a támadóidő? Miután a labda érintette az ellenfél gyűrűjét, a támadóórát 14 másodpercre kell visszaállítani ha ugyanaz a csapat szerzi meg újra a labdát, amelyik azt birtokolta, mielőtt a labda érintette a gyűrűt.
47 napja B399 Lépés A játékos elcsúszása nem lépéshiba. Utána viszont tartott labdát kell ítélni.
50 napja A1082 Színészkedés Fehér 12 és zöld 6 centerpozícióban való helyezkedésekor zöld 6 marginális érintkezés hatására látványosan elesik. Néma síp és a támadó figyelmeztetése a helyes, ahogy a játékvezető is teszi, vagy ha már volt a csapat figyelmeztetve, akkor technikai hibát kell ítélni.
54 napja B397 Labda- és kosárakadályozás Fehér 20-at faultolják, majd miközben a labda érintkezésben van a gyűrűvel, fehér 20 kissé megrántja a gyűrűt, ami befolyásolhatja a labda kosárba jutását is. A játékvezetők helyesen nem adják meg a kosarat és ítélnek 2 büntetődobást.
54 napja A1080 Elzárás A védő hátulról próbálja megkerülni az elzáró játékost, azonban az folyamatosan belemozog az útjába. Mozgó elzárás, támadóhiba.
54 napja A1081 Függőlegesség A védő szabályos védőhelyzetben, szemben a támadóval, függőlegesen ugrik fel, a támadó ugrik a védő felé. Az érintkezés csak a testen következik be, mely marginális és a támadó felelős érte. Néma síp.
61 napja B396 Visszajátszás A labda és a játékos (mindkét lábbal) sem ért át a támadó térfélre teljesen, így a labda nem került át a támadó térfélre. Ebből következően visszajátszás sem történhetett.
61 napja A1079 Lépés-Labdavezetés A játékos akkor követ el lépéshibát, amikor a labdával a kezében feláll. Tough calls: Correct decision from the referees. White 4 stood up while holding the ball.
67 napja D58 Adminisztratív Két büntetődobás között kettős technikai hibát ítél a játékvezető. A1 játékosnak ez az 5. hibája, ezért le kell cserélni. Ebben az esetben cserélhet-e B csapat két játékost? Kettőt nem, de egy játékost cserélhet.
67 napja A1078 Belemenés-Akadályozás A védő szabályos védőhelyzetet foglal el a félkörön kívül. A dobó azután ráesik, hogy a labda elhagyta a kezét. Mivel a labda már nincs a támadó birtokában, amikor az előtte álló védőt feldönti, ezért a kosár érvényes, és személyi hibát kell a dobó ellen. Ha a piros csapatnak már ezzel megvan az 5 hibája, akkor a túloldalon 2 büntetődobás jár a piros 22-es játékos javára.
76 napja A1076 Lökés A támadó keresi az érintkezést azzal, hogy bal karjával hátra nyúl. Néma síp, helyes ítélet.
76 napja B395 Feldobás(helyzet) Helyesen járt el a játékvezető, amikor a két érintett játékos között dobta fel újra a labdát és nem tetszőleges két játékos között? Igen.
76 napja A1077 Sportszerűtlen (durvaság) Piros 10 nem a labdára irányuló mozdulatot tesz, csak a dobó karját ragadja meg. Sportszerűtlen hiba.
88 napja A1074 Sportszerűtlen Gyorsindítás közben a védő szemben a támadóval a labda irányába nyúl, de a passzoló játékos csuklóját éri el. Az érintkezés nem durva. Normál személyi hiba.
88 napja A1075 Sportszerűtlen (gyors indítás) Tranzíció során a védő játékos nem tesz kísérletet a labda megjátszására, szükségtelen érintkezést okoz. Sportszerűtlen hiba (C3)
90 napja A1073 Elzárás Piros 10 labdával a kezében mozgó elzárást ad. Támadóhiba.
100 napja B394 Feldobás(helyzet) Az ugró játékos nem foghatja meg a labdát amíg a labda nem érint más nem ugró játékos vagy a talajt. Szabálysértés.