Feltéve Kód # Kategória #
22 napja A1121 Lökés Lilla 44 löki fehér 0-t lila 6-ra, Jó ítélet. FIBA Tough Calls: Correct decision by the referees. The first illegal contact was created by Purple 44, who pushed White 0, which resulted in, White 0 creating a contact against Purple 6. Purple 44 pushing foul is the correct decision.
22 napja A1122 Elzárás Fekete 19 nem volt állóhelyzetben, amikor az elzárást adja. Támadóhiba. FIBA Tough calls: Black 19 was not stationary when setting the screen and, at the point of contact, was outside his cylinder thus creating a blocking foul.
22 napja A1123 Sportszerűtlen Sárga 3 mozdulata normál kosárlabda mozdulat, amikor a labdát át akaja vinni a másik oldalára, hogy labdavezetést kezdjen. Az érintkezés bár az arcon történik, nem durva. Helyes döntés a normál támadóhiba. FIBA Tough Calls: Red 15 occupied a position on the court without creating any contact with his opponent. The contact created by Yellow 3 occurred during a normal basketball play, as he was moving the ball from side to side to try to beat the defender and start a dribble. The contact created by the arm of Yellow 3, into the face of Red 15, was not a hard, excessive contact. Team control personal foul is the correct decision.
27 napja A1119 Belemenés-Akadályozás A besegítő védő szabályos védőhelyzetet vesz fel a támadó előtt, az ütközés a védő felső testén következik be. Támadóhiba.
27 napja A1120 Dobómozdulat Amikor az érintkezés történik, sárga 15 nem fogta még meg a levegőben a labdát, így a dobómozdulat sem kezdődhetett el. Alapvonali bedobás a helyes döntés. FIBA Tough Calls: When the contact occurred, Yellow 15 had not caught the ball in the air yet, so the act of shooting had not started. The game should have been resumed with a Yellow team throw-in.
29 napja A1118 Belemenés-Akadályozás A védjátékos időben elfoglalja a szabályos védőhelyzetet, és az ütközés a felső testén következik be. Támadóhiba.
42 napja B422 Visszajátszás Mivel fehér csapat csak bele tud ütni a kosárról lepattanó labdába, így nincs a csapat birtokában a labda, amikor a félvonalon álló játékos érinti a labdát. Csapat labdabirtoklása nélkül nem lehet visszajátszás.
42 napja A1116 Belemenés-Akadályozás A védő szabályos védőhelyzetet foglal el a támadó előtt a félkörön kívül, mielőtt az felugrana. Az ütközés a felsőtestén következik be. Támadóhiba.
42 napja A1117 Elzárás Narancssárga 10-es mozgó elzárást ad. Szabálytalan. Támadó hiba.
45 napja A1115 Előny-hátrány Ez egy tipikus eset arra, amikor az előny-hátrány elv alkalmazandó.
49 napja A1112 Függőlegesség Kék 10 előrefelé mozogva érintkezést okoz a levegőben lévő dobójátékossal. Védőhiba.
49 napja A1113 Belemenés-Akadályozás-Színészkedés Sárga 4 nem vesz fel szabályos védőhelyzetet és oldalról okoz érintkezést kék 16-tal, aki éppen felvette a albdát és megkezdte a dobómozdulatát. Védő hiba 2 büntetősdobás.
49 napja A1114 Elzárás Fehér 11 nem ad kell időt és távolságot az elzárt játékosnak annak látómezején kívül történő elzárás során. Szabálytalan elzárás, támadóhiba.
54 napja A1111 Dobómozdulat A támadó ugyan megkezdi a dobómozdulatát, de a fault után megváltoztatja szándékát és passzol. Nem járnak büntetődobások.
61 napja B421 Büntetődobás Helyesen járt el a játékvezető, amikor megismételtette az utolsó büntetődobást? A fehér 0-ás játékos akkor léphetne a 3-pontos területen belülre, amikor a labda gyűrűt ért. Ő ennél sokkal korábban belép és meg is szerzi a labdát. Helyesen dönt a játékvezető, amikor megismételteti az utolsó büntetődobást.
112 napja A1110 Sportszerűtlen (durvaság) Sportszerűtlen hiba nem is kérdéses, de az eset a kizáró hiba határán van.
112 napja C133 Felelősség-Illetékesség 3 jv. Kinek az elsődleges felelőssége a 24 másodperces szabálysértés megítélése? Az alapvonali és követő játékvezetőknek az erős oldali játékot kell figyelni, a center játékvezetőnek a feladata a gyűrű közeli esetek (labda- és kosárakadályozások), illetve a 24 mp-es szabálysértés megítélése is.
117 napja A1109 Elzárás Az elzárást adó játékos megfelelő időt és távolságot hagy az elzárt játékosnak. Szabályos elzárás, helyes néma síp ítélet.
125 napja A1106 Belemenés-Akadályozás Amikor a támadó felugrik, a védő még nem foglalta el a szabályos védőhelyzetés, ahol az ütközés bekövetkezik, még előrefelé mozog. Védőhiba. A dobó mozdulat később kezdődik, a kosár nem érvényes.
125 napja A1107 Dobómozdulat A dobómozdulat megkezdődött, amikor a fault bekövetkezik. A kosarat meg kell adni.
125 napja A1108 Dobás szerelése Fekete 8 alapvetően függőleges a vele való érintkezés marginális, különösen annak fényében, hogy fekete 13 tisztán blokkolja és üti ki a labdát. A játékvezetők ítélete, a néma síp, kiment labda helyes döntés.
126 napja B419 Lépés-Labdavezetés Fekete 15 úgy fejezi be a labdavezetést, hogy mindkét lába a talajon van. Amikor a jobb lábát felemeli, a bal lába lesz a támaszláb. Ezután felemeli a támaszlábát és le is teszi mielőtt a dobáshoz elhagyná a labda a kezét. Lépéshiba. FIBA Tough Calls: Black 15 finishes his dribble and catches the ball with both feet on the floor. When he lifts his right foot, his left foot becomes his pivot foot. He then lifts his pivot foot, and it touches the floor again before releasing the ball for the shot. This is a travelling violation; the basket shall not count and the Yellow team shall be awarded a throw-in from the free throw line extended.
132 napja B418 Lépés-Labdavezetés Fehér 23 úgy fogja meg a labdát, hogy a jobb lába érinti a talajt (0. lépés). Ezután a bal lába (1. lépés), majd a bal lába érinti a talajt (2. lépés), majd eldobja a labdát. Szabályos. FIBA Tough Calls: White 23 gained control of the ball with his right foot on the floor. The first step occurred when he put his left foot on the floor and the second step occurred when he put his right foot on the floor again. Then, he released the ball for the shot before putting any foot on the floor again. This is a legal play.
132 napja A1104 Belemenés-Akadályozás-Színészkedés A védő teátrálisan és látványosan hanyattdobja magát. A játékvezetők helyesen ítéltek ellene azonnali technikai hibát. FIBA Tough Calls: During a Blue team offense, Blue 45 and Yellow 5 contest a high post situation and as Blue 45 backs down to the basket defender Yellow 5 falls to the floor and is given a technical foul for flopping. Even with contact from Blue 45, defender Yellow 5 had an unstable position but exaggerates the reaction despite some holding of his shirt by Blue 45, missed by the Lead official who was late to his position.
132 napja A1105 Gáncsolás A lepattanó labdára fehér 1 és kék 1 ugrik, azonban fehér 1 lába kilóg a hengeréből és ezen a lábon kék 1 átesik, amikor ugrik a labdáért. Ez nem marginális érintkezés, mivel jelentős hátrányt okoz kék1-nek. Személyi hiba fehér 1 ellen.