Feltéve Kód # Kategória #
137 napja A1097 Dobómozdulat A védő azelőtt követi el a faultot, mielőtt a támadó felvenné a labdát és elindítaná a dobását. Nem érvényes a kosár.
137 napja A1098 Dobómozdulat A támadó éppen felvette a labdát, amikor a fault bekövetkezik. 2 büntetődobás a helyes ítélet.
142 napja B415 Labda- és kosárakadályozás Helytelen játékvezetői döntés, mivel a labda teljes terjedelmével a gyűrű szintje felett volt, amikor fekete 30 elütötte. Szabályos érintés. Tough Calls: Initial incorrect decision from the referee as the tap, made by Black 30, was legal because the ball was completely above the level of the rim.
142 napja A1096 Belemenés-Akadályozás A védőjátékos még akkor is oldalirányú mozgásban volt, amikor a dobó elhagyta a talajt, és az érintkezés nem is a felső testén következett be. Védőhiba. FIBA Tough Calls: Correct decision from the referee. Red 24 was still moving when the contact occurred, and the contact did not occur on his torso. This is a blocking foul.
160 napja A1095 Komplex A játékvezető fekete 8 ellen ítél személyi hibát. Megadnád-e a kosarat? Fiba Tough Calls: Black 8 grabbed White 27 before White 21 received the ball to make a dunk. The game shall be resumed with a throw-in for the White team on the side line from the free-throw line extended and 14 seconds on the shot clock.
160 napja B414 Lépés Történt-e lépéshiba? Szabályos sarkazás utáni dobás. Nem történt lépéshiba.
165 napja A1094 Sportszerűtlen A védő játékos a labdára megy és az érintkezés sem túlzott. Normál hiba.
172 napja A1092 Belemenés-Akadályozás Fehér 15 okoz szabálytalan érintkezést azzal, hogy bekarolja a védő karját. Támadó hiba. FIBA Tough Calls: White 15 created an illegal contact on his defender by holding (clamping) his arm.
172 napja A1093 Elzárás Az elzáró játékos semmilyen szabályos elzárási kritériumnak nem felel meg. Idő és távolsági tényezőket nem vesz figyelembe. Támadóhiba. FIBA Tough Calls: Incorrect decision from the referees. White 4 set a screen on a moving opponent without the ball without allowing him enough time and distance to stop or change his direction. An offensive foul should have been called and the ball awarded to the Red team for a throw-in.
198 napja B412 Labda- és kosárakadályozás A fault után piros 18 érinti a labdát, miután a labda érintette a palánkot. Labdaakadályozás, a kosár jó + 1 büntetődobás a helyes ítélet. FIBA Tough Calls: Correct decision from the referees. Red 18 touched the ball after the ball had touched the backboard. This is a goaltending violation. The basket is valid, and the game shall be resumed with 1 free throw for White 3.
205 napja B410 Dobómozdulat A labdát a játékos 0 lépésre veszi fel, és ekkor történik (?) a fault. A kosarat meg kellett volna adni.
205 napja A1091 Belemenés-Akadályozás-Színészkedés Sárga 7 nagyon látványosan, tetrálisan hanyatt dobja magát, miközben szinte érintkezés sem történik. Helyes döntés, hogy azonnali technikai hibát ítélnek ellene, figyelmeztetés nélkül.
205 napja B411 Lépés-Labdavezetés Mivel a játékos nem fogja és kontrollálja a labdát miközben lép, így nem történt lépéshiba.
207 napja B409 Visszajátszás Nem történt visszajátszás, mivel a támadó térfélen még nem birtokolta a csapat a labdát. OBRI 30-9: Example: A1 is standing with both feet in the backcourt close to the centre line, when A1 bounce-passes the ball to A2 who is also standing with both feet in the backcourt close to the centre line. During the pass, the ball touches the team A frontcourt before A2 touches it. Interpretation: This is not a backcourt violation by team A as no team A player with the ball was in the frontcourt. However, the 8-second period shall be stopped when the ball touched the team A frontcourt. A new 8-second period shall start as soon as A2 touches the ball in the backcourt.
217 napja A1090 Dobómozdulat A támadó felveszi a labdát, amikor megfaultolják, majd - bár kicsit furcsán lassítva az ütemét - szabályosan kilépi a ziccert és kosarat szerez. A kosár jó és +1 dobás a helyes ítélet.
219 napja C132 Videobíró Használhatják-e a játékvezetők a videóbírót ebben az esetben? Igen az egész mérkőzésen.
219 napja A1089 Sportszerűtlen (durvaság) Fehér 15 olyan erővel üti nyakon az ellenfelét, ami nem kosárlabda mozdulat. A játékost ki kell zárni a játékból.
225 napja B407 Lépés A játékos bal-jobbra áll meg, majd labdavezetés kezdetekor felemeli a jobb (támasz)lábát. Lépéshiba.
225 napja B408 Lépés-Labdavezetés Fehér 0 bal lába van a talajon, amikor a labda megül a kezében, ez számít 0. lépésnek. Ezután még kettőt léphetne, de ő hármat lép. Lépéshiba. FIBA Tough Calls: Incorrect decision from the referees. White 0 gained the control of the ball, allowing the ball to rest in his hand, while his left foot was touching the floor (the so-called step 0 or gathering step), so the first step occurred when his right foot touched the floor and the second step occurred when his left foot touched the floor again. However, his right foot touched the floor again before releasing the ball for the lay-up. This is a travelling violation.
228 napja B406 Lépés A játékos a labdavezetés után bal-jobbra áll meg, majd a bal lábát használva támaszlábként a jobbal lépeget. Eddig szabályos. De ezután a támaszlábával (bal) lép, hogy dobjon. Ez lépéshiba.
230 napja B405 Lépés Amikor a játékos felveszi a labdát, a jobb lába a talajon van. Majd erről a lábáról, újra a jobb lábára érkezik le. Ez így lépéshiba.
232 napja B404 Lépés-Labdavezetés Amikor piros 96 megfogja a labdát, a bal lába a talajon van (0. lépés) Majd még 2-t lép. Szabályos. FIBA Tough Calls: Red 96 gained the control of the ball, allowing the ball to rest in his hand, while his left foot was touching the floor (the so-called step 0 or gathering step), so the first step occurred when his right foot touched the floor and the second step occurred when his left foot touched the floor again. Legal play.
234 napja A1087 Belemenés-Akadályozás A dobójátékos mozdulata, bár vétlen, de azzal, hogy a lábát felhúzza, ezzel kilóg a hengeréből és érintkezést okoz. A védő szabályosan függőlegesen ugrik fel, így a támadó felelős az érintkezésért, amely nem marginális. Támadó hiba.
234 napja A1088 Centerharc Sárga 14 befogja Piros 5 karját a lepattanóért való küzdelemben. Helyes ítélet a Sárga 14 elleni fault.
264 napja B403 Lépés Fehér 1 felemeli a támaszlábát (bal), mielőtt leütné a labdát. Lépéshiba.