Az NB I-es kosárlabda játékvezetők és komisszárok honlapját látod.A weblap teljes tartalmához csak a meghívott és regisztrált NB I-es kerettagok férhetnek hozzá, külső regisztrációra nincs lehetőség. Mindazonáltal bizonyos tartalmi elemeket szabadon elérhetővé tettünk, így szeretnénk kielégíteni az alacsonyabb osztályokban működő játékvezetők és minden a kosárlabda játékszabályok iránt érdeklődő látogató igényeit. Reményeink szerint honlapunkon sok hasznos információhoz juthatsz, s a kosárlabda játékvezetők szakmai fejlődését ilyen módon is elő tudjuk segíteni.

A fentiekből következően
örömmel vesszük, ha edzők, játékosok, sőt szurkolók is felkeresik oldalunkat, hiszen már most is találnak itt maguknak bőven böngésznivalót, s a későbbiekben természetesen ezt folyamatosan bővíteni fogjuk.

Videó Szabálykönyv

Ez tulajdonképpen egy folyamatosan bővülő videótár, melyben
mérkőzésekből kiválasztott jeleneteken keresztül próbáljuk ismertetni a szabályokat. Elsősorban olyan esetekre koncentrálunk, melyek többnyire problémásak és gyakran okoznak félreértéseket. Itt különösen igyekszünk olyan jellegű szabálymagyarázatokkal is szolgálni, mely – bár a játékvezetőknek talán nyilvánvaló - a szurkolók számára is hasznos és közérthető.

FIBA oktatási videók

A FIBA és annak európai szövetsége folyamatosan ad ki oktatási céllal DVD-ket. Ezeket magyar fordítással ellátva, jelenetenként különválogatva, folyamatosan elérhetővé tesszük.
A FIBA-Europa által eddig kiadott összes DVD fent van a honlapon, melyek nagyon hasznos elveket ismertetnek meg a játékvezetőkkel. Persze nem játékvezetőknek is érdemes végignézni.

FIBA mechanika CD-k

A FIBA kiadott a 2 és a 3 játékvezetős mechanikával (játékvezetési tevhnikával) kapcsolatosan is egy-egy oktató CD-t. A CD-k úgy vannak a honlapra feltéve, hogy ugyanúgy interaktívan használhatók, mintha CD-olvasót használnánk.

Szabályteszt

Interaktív módon gyakorolhatók a szabálytesztek (jelenleg
több, mint 800 kérdés van fenn). Ezeket megoldogatva képet kaphattok arról, milyen jellegű teszteket kell megoldani a játékvezetőknek, és persze arról is, hogy ti magatok milyen mélységben ismeritek a játék szabályait.

Videoteszt

Konkrét mérkőzésjeleneteket látva kell döntenetek, hogy mennyire értitek a játékot és annak szabályait. A jelenetek szinte kivétel nélkül jóminőségű TV felvételek, több kameraállásból megmutatva, sokszor lassítva is. Többségében persze olyan eseteket tettünk ki, amiknél nem teljesen nyilvánvaló, hogy mi is lenne a jó ítélet. Jelenleg
több, mint 550 jelenet van fent. Jó gyakorlást!

Mechanikateszt

A mechanika teszt címszó alatt olyan tesztkérdések vannak, melyek a
2 és 3 játékvezetős technikával kapcsolatosak. Arról szólnak, hogy a játékvezetőknek hogyan kell helyezkedniük, melyiknek mi a felelőssége, kinek kell ítélni, hogyan működjenek együtt.

Nem titkolt reményünk, hogy honlapunk hozzájárul a sportág jobb megértéséhez, bizonyos felesleges konfliktusok csökkentéséhez, s talán a játékvezetői pálya megszerettetéséhez is.