Elkészült a játékvezető tanfolyamokat segítő szabálytesztelés teljes adatbázissal

A "Szabályteszt - tanfolyam" menüpontot azzal a céllal hoztuk létre, hogy segítsük a játékvezető-tanfolyamok szervezőinek munkáját, illetve, hogy a játékvezetést tanulók egyes szabályokat témakörönként is tudjanak gyakorolni. Jelenleg több, mint 1700 kérdés szerepel a teljes adatbázisban.
A menüpontot a külső felületről regisztrálás nélkül is elérhetővé tettük, hiszen a tanfolyamon résztvevők addig nincsenek regisztrálva a honlapon, amíg le nem vizsgáznak.

A menüpontra kattintva egy felugróablak jön fel, ahol a felhasználó beállíthatja, hogy mely szabályokból, illetve milyen szintű kérdéseket szeretne kapni.

A megfelelő témakört és a megfelelő szintet kiválasztva, a program a már megszokott módon, véletlenszerűen, egyesével ad fel kérdéseket, amelyekre a megadott válasz után azonnal láthatja a tesztelő, hogy jó volt-e vagy sem.

Többnyire egy magyarázó szöveg is segít megérteni, miért a megadott válasz a helyes. A válasz mellett található narancssárga hivatkozási gombokra kattintva, a hivatalos szabálykönyv illetve szabálymagyarázatok vonatkozó paragrafusait lehet elolvasni.

A jobb oldalon lévő táblázat a megszokottakon kívül mutatja, hogy milyen beállításokkal készült a tesztelés, valamint a tesztelés időpontját is rögzíti.

A tanfolyamot vezető így akár online is teszteltetheti a játékvezető tanulókat. Megmondhatja melyik szabályból hány tesztkérdést, hány hibával kell megoldani, és a tanuló pedig egy képernyőképet küldve teljesítheti a feladatot. A későbbiekben tervezzük, hogy a képernyőképet tartalmazó email akár rögtön a tesztelő felületről is elküldhető legyen. Ha helyszíni papir alapú tesztelést szeretne a tanfolyamvezető végeztetni, akkor pedig könnyebben tud kérdéseket válogatni magának, mert le tudja szűrni a kérdéseket témakörönként, és abból könnyebben válogathat illetve másolhat ki.

Használjátok a lehetőséget a tanfolyamaitokon!