Feltéve Kód # Kategória #
-59 napja A914 Sportszerűtlen (durvaság) A védő nem igazán a labdára fog, de ha arra is irányulna a cselekedet, akkor is erős érintkezést okoz. C1 vagy C2 tipusú sportszerűtlen hiba.
-59 napja A915 Belemenés-Akadályozás-Színészkedés A védő oldalra és hátra mozog, de nem ő ér az ütközés helyére előbb, mivel az ütközés nem a felsőtestén, hanem a csípőjén következik be. Védőhiba.
83 napja A913 Dobómozdulat A játékvezető fehér 16 ellen ítél. A bedobott kosarat nem adja meg, de mivel a fault dobómozdulatnál történt, 2 büntetőt ítél. Helyesen döntött?
91 napja B343 Büntetődobás A büntetődobó játékos hamarabb belép a szigorított területen belülre, mielőtt a labda gyűrűt érne. Szabálysértést kellett volna ítélni.
91 napja A912 Belemenés-Akadályozás-Színészkedés A védő játékos minimális érintkezésre hanyatt dobja magát. Azonban miközben elesik a lábával érintkezést okoz a támadóval, így a legjobb ítélet a védőhiba.
98 napja A911 Félkör A félkör szabálya csak arra az esetre alkalmazandó, ha a támadó felugrott dobni vagy passzolni. Itt, amikor nem ugrott még fel, nem alkalmazható, így támadó hiba is ítélhető.
102 napja A910 Sportszerűtlen (gyors indítás) A támadó már felvette a labdát és megkezdte dobómozdulatát, így a sportszerűtlen hiba nem lehet sem C3 vagy C4 típusú. Leginkább C2 (erős érintkezés okozása) vagy a C1 jöhet szóba, de az eset mindenképpen sportszerűtlen hiba.
106 napja D53 24 mp A zöld csapat technikai hibát (C) kap. A büntetődobás után 21 másodpercet kell a támadóórának mutatnia. A helyzetet úgy kell tekinteni, mintha bármilyen védő hibát fújtak volna a fehér csapat támadótérfelén.
109 napja A908 Dobóra ráesés A védő érintkezést okozva belelép támadó hengerébe, és nem ad neki elegendő helyet, hogy sérülés veszélye nélkül leérkezzen. Ez védőhiba.
109 napja B342 24 mp Fehér 12 megszerzi a labdát, majd rögtön ezt követően Kék 14 is ráfog a labdára és tartott labdát ítélnek a játékvezetők. A feldobáshelyzet után fehér csapaté a labda. Hány másodpercet kell a támadóórának mutatnia a bedobáskor? Amikor fehér csapat megszerzi a labdát a kék csapattól, az órát 24 mp-re kell ugrasztani. 1-2 mp eltelik, amikor a feldobást megítélik. A 24 mp-es órának ezen a 22-24 mp-es érteken kell maradnia.
109 napja A909 Kezek használata A támadó a felkarjával és könyökével maga mögé löki a védőjét. Támadóhiba.
112 napja A907 Elzárás Az elzáró játékos bár kissé mozgásban van, nem okoz érintkezést. A védő az aki az elzáró játékost derekánál fogva lerántja. Védőhiba.
112 napja B341 3, 5, 8, 24 másodperc Amikor zöld 1 birtokba veszi a labdát, hány másodpercre kell állítani a 24-es órát? Mivel a Fekete egy pillanatra birtokba vette a labdát, akkor 24 mp-re kellett már állítani azórát, ezután, amikor Zöld is megszerzi a labdát, újra 24 mp-re kell állítani az órát.
113 napja A905 Áthúzás Fekete 5 áthúzza magát a védőjén, ez támadó hiba.
113 napja A906 Belemenés-Akadályozás-Színészkedés A támadó könyökkel belefordul a védőjébe. Támadóhiba.
129 napja A903 Dobómozdulat A támadójátékos felveszi a labdát és megkezdi felfelé a mozdulatát, ami valószínűleg a kosár felé történne. 2 dobást kell ítélni.
129 napja A904 Sportszerűtlen (gyors indítás) Gyorsindítás során a védő nem a labda megjátszására, hanem a gyorsindítás megállítására törekszik. Tipikus C3 sportszerűtlen hiba.
137 napja B340 Lépés-Labdavezetés Az a játékos, amelyik még nem vette birtokba a labdát, nem tud elkövetni, sem labdavezetési, sem lépéshibát. Ez szabályos.
140 napja B339 Lépés Amikor a játokos felveszi a labdát, a jobb lába a talajon van (0. lépés), ezután lép még kettőt. Szabályos.
152 napja A902 Lepattanó Fehér 25 hátulról pont annyi érintkezést okoz, hogy a piros elveszítse egyensúlyát és kilépjen az alapvonalon. Ez személyi hiba normál esetben is, de így hogy a vétlen játékos hátrányt is szenved, mindenképpen megítelendő.
155 napja B338 Labda- és kosárakadályozás A labda érintette a gyűrűt, majd csak azután érinti a palánkot. Miután a labda érintette a gyűrűt a játékosan szabályosan érintheti a labdát.
155 napja A901 Kezek használata A védő semmi rosszat nem tesz. A támadó csapja fel a kezét, és kezdeményezi az érintkezést. Néma síp vagy támadó hiba lehet, de védő hiba nem.
156 napja B337 Labda- és kosárakadályozás Bár a védő megüti a palánkot, az nem befolyásolja a labda mozgását, de biztosan nem emiatt nem jut kosárba. Ezért nem kell szabálysértést ítélni.
156 napja A900 Sportszerűtlen (gyors indítás) Ez egy tipikus C3 típusú sportszerűtlen hiba. A gyorsindítás során a védő nem a labdára megy, csak a támadás megállítása a célja,
159 napja A899 Sportszerűtlen (gyors indítás) Gyorsindítás. A védő a támadóval szemben állva a labda irányába nyúl, és nem töri meg a támadó mozgását, így a C4-es kritérium nem alkalmazható. A fault ítélet normál hiba lehet, (ezt is ítélték). Azonban mivel a támadó mozgása nem törik meg, és szabadon törhet kosárra, így a legjobb ítélet a néma síp.